close
Menu

Algemeen en Historie

Algemeen en Historie

Lmb Antens bvba en Rijsbosch bv zijn één bedrijf gevestigd op de grens van België en Nederland, in het enclavedorp Baarle-Nassau/Hertog. Door die situatie wordt er gewerkt in Nederland én in België en zowel met Belgische als Nederlandse toeleveranciers en klanten.
Het bedrijf Antens / Rijsbosch is een landbouwmachinebedrijf dat in de eerste plaats dealer is van het trekkermerk John Deere. De naam Rijsbosch is afkomstig van de vorige eigenaar Emiel Rijsbosch.
Wij kunnen teruggaan tot 1863, toen genaamd Smederij wed. Rijsbosch-Staes. Na de Tweede wereldoorlog heeft Dhr. Emiel Rijsbosch deze zaak in handen gekregen en hij heeft het uitgebouwd tot een mechanisch bedrijf en winkel.De hoofdzaak was de verkoop van het Lanz Buldog-tractoren en -werktuigen in Nederland en België. Maar in 1956 werd Lanz Bulldog overgenomen door John Deere U.S.A. Dhr. Rijsbosch is daarmee doorgegaan tot hij in het centrum van het dorp niet meer kon uitbreiden. Hij was al 63 jaar oud.
Onder druk van John Deere moest hij zijn bedrijf uitbreiden en opvolging zoeken buiten de dorpskern. Aan de rand van het dorp zat een mechanisatie/constructie-bedrijf, A. Antens, een bedrijf opgestart in 1978 met een werkplaats van 10 bij 12 meter. 
In 1980 komen Dhr Antens en Dhr Rijsbosch met elkaar in contact en binnen de twee maanden zijn ze samen gegaan onder de naam Rijsbosch BV. (Deze naam werd gehandhaafd omdat die al sinds 1863 bekend was). Het bedrijf breidde zich uit en er werd meer personeel aangenomen. 
In het jaar 1982 werd Dhr Rijsbosch 65 en toen heeft hij zijn aandelen verkocht aan Dhr. Antens. Daarna ging alles snel. 
In 1984 werd in België een bedrijf opgericht onder de naam Antens bvba. Er werd nog meer uitgebreid in het gebied van de opslag. Er kwamen monteurs bij en een vaste magazijnmedewerker. Later kwam er een vertegenwoordiger bij. 
In 1990 werd er een stuk aan het magazijn gebouwd In 1993 worden de oude werkplaatsen afgebroken en worden een geheel nieuwe werkplaats en opslagloods gebouwd. Die zijn klaar in 1994. Intussen werken er vijf monteurs, twee magazijnmedewerkers, een vertegenwoordiger en administratieve medewerkers.
In december 2000 werd het terrein van de naaste buurman bijgekocht. Dit biedt nog meer mogelijkheden voor uitbreiding. 
Inmiddels heeft de nieuwe lichting zich aangemeld en hiermee is de continuïteit gewaarborgd.